Sušenky vyskládáme na malý plech vedle sebe (utvoříme čtverec 3 x 4 sušenky).
Z zchladlé želé odlijeme trochu (asi 1,5 cm výšku) do hlubokého talíře nebo do mělké misky a dáme do lednice ztuhnout pro pozdější vykrajování a zdobení. Pak nalijeme 5-6 PL želé na sušenky a dáme do lednice na chvíli ztuhnout. Kdybychom nalili vše najednou, sušenky by vyplavaly nahoru. Když sušenky v želé zatuhly, nalijeme na ně zbytek želé. Pokud nám mezitím zbylé želé ztuhlo, můžeme ho znovu na mírném ohni rozehřát a nechat chvíli vychladnout. Želé můžeme pomalu rozehřívat opakovaně bez vlivu na kvalitu. Plech s želé dáme do lednice ztuhnout.
Ztuhlý dezert nakrájíme na kostičky podle sušenek a přeneseme je na podnos.
Na ozdobení smetanu ušleháme s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha a zdobícím sáčkem ozdobíme kostičky. Opět uložíme dezert do lednice.
Z želé na talíři, který jsme si odložili stranou, vykrájíme srdíčka a ozdobíme jimi kostičky se šlehačkou. Dezert uchováváme až do servírování v lednici.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty