Šalotku očistíme a nakrájíme úplně na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm šalotku. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Metličkou vmícháme kukuřičnou krupici a necháme nabobtnat podle návodu. Bylinky omyjeme a nasekáme na jemno, promícháme spolu s krémem VEGA a dochutíme solí a pepřem. Prkénko navlhčíme vodou a do hladka obalíme potravinářskou fólií. Na ni naneseme hmotu do tvaru obdélníku (cca 12 x 15 cm) a necháme vychladnout.
Rajčata omyjeme. Papriky očistíme a pokrájíme na přibližně 20 stejně velkých kousků. Cuketu omyjeme a pokrájíme na 10 plátků. Lilek omyjeme, podle velikosti přepůlíme nebo rozčtvrtíme a pokrájíme na 10 kousků. Bylinky omyjeme, nasekáme a ve velké míse smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Přidáme zeleninu a vše důkladně promícháme. Přikrytou zeleninu marinujeme 1 až 2 hodiny.
Bylinkovou polentu nakrájíme na čtverečky o velikosti cca 3 x 3 cm, které střídavě se zeleninou napichujeme na špízy. V průběhu grilování obracíme.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla