Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovými prášky a cukrem. Přidáme vejce, máslo nebo margarín a gelovou barvu a ručně vypracujeme dohladka.
Těsto vymačkáme do vymazaných formiček a naneseme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Pečivo necháme mírně zchladnout a poté ho vyjmeme z formiček.
Na přípravu náplně uvaříme z pudingového prášku hustý puding, ale jen s 250 ml mléka a bez cukru. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a po částech zašleháváme puding. Nakonec krátce zašleháme džem a aroma. Vždy dvě půlky slepujeme náplní, uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kokos obarvíme gelovou barvou. Konce jahod namáčíme do polevy a ihned obalíme kokosem. Necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení