Každodenní malé kroky, které děláme společně, mají potenciál přinést opravdu velkou změnu. Proto jsme se vydali cestou využívání udržitelnějších surovin. Naším cílem je do roku 2025 snížit míru odlesňování v rámci našich dodavatelských řetězců pro kakao, palmový olej, sóju, cukr a papír, díky čemuž budeme moct přinášet na talíře našich zákazníků “správné” pokrmy.
Výběr surovin, které jsou prospěšné pro pěstitele i pro životní prostředí, je stejně důležitý jako výsledná chuť. Krok za krokem vytváříme podmínky, které jsou šetrnější vůči životnímu prostředí, abyste i vy měli dobrý pocit ze svého výběru.
Po troškách se snažíme dosáhnout toho, aby zodpovědná volba byla zároveň jednoduchá. Z toho důvodu je stále více a více vanilky, kterou používáme při výrobě našich vanilkových lusků, pasty, extraktu a přísad na pečení, v bio kvalitě a s certifikátem Fairtrade! Jsme také hrdým členem iniciativy Sustainable Vanilla Initiative (SVI), která pomáhá vytvářet udržitelnější segment pěstování vanilky. Přečtěte si o iniciativě SVI.
Není žádným tajemstvím, že ve společnosti Dr. Oetker milujeme čokoládu a každý rok kupujeme přibližně 9 200 tun kakaového prášku, který vám umožňuje vytvářet lahodné čokoládové dobroty – od brownies až po tříposchoďové čokoládové dorty. Celých 99 % našeho kakaového prášku pochází ze zdrojů certifikovaných organizací Rainforest Alliance. Pomáháme tak chránit biodiverzitu, posilujeme postavení pěstitelských komunit a pomáháme předcházet odlesňování. Přečtěte si víc o našem obstarávání kakaa.
Nikdy nekupujeme ohrožené druhy živočichů a vždy, když je to možné, nakupujeme tuňáky z udržitelného lovu s certifikací organizace Marine Stewardship Council (MSC). Na produktech hledejte modré označení MSC, které je zárukou, že ryby pochází z udržitelného lovu. Přispějete tak svou troškou k zachování životního prostředí v oceánech. Přečtěte si o organizaci MSC.
Všem nám mimořádně záleží na naší planetě, proto je náš palmový olej certifikovaný.
Aby mohl příslušný palmový olej získat certifikát, musí se vyrábět způsobem, který chrání volně žijící živočichy, životní prostředí, komunity a pracovníky a zároveň pomáhá zmírňovat míru odlesnění. I malé kroky jsou důležité, protože společně můžeme dosáhnout významné změny. Přečtěte si víc o cílech organizace RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil).
Stále víc kuřecího masa používaného na našich pizzách např. Ristorante Pollo splňuje požadavky Evropského závazku týkajícího se chovu kuřat, což znamená lepší životní podmínky a lepší péči o zvířata. V našem výrobku 100 % vaječné bílky zase používáme pouze vejce od slepic z volného chovu. To, co dnes děláme, je krokem k udržitelnější praxi – například poskytování většího životního prostoru a světla pro kuřata.
Přečtěte si náš závazek k etickému získávání drůbežího masa včetně dodržování směrnice Evropského závazku týkajícího se chovu kuřat.
Více informacíPomáháme v boji proti odlesňování. V současnosti je všechen náš kakaový prášek ze zdrojů s certifikátem organizace Rainforest Alliance a naším cílem do roku 2025 je zajistit, aby naše suroviny a papír pocházeli od dodavatelů, které nezvyšují odlesňování.
Vycházíme z principů regenerativního zemědělství, spolupracujeme s pěstiteli na obnově zdraví půdy, biodiverzity a ekosystémů a zároveň vyrábíme výživné a udržitelné potraviny. Spolupracujeme s cílem zajistit udržitelnější budoucnost.
Existuje mnoho způsobů, jak zapracovat udržitelnost do našich každodenních činností. V našich pěti hlavních oblastech zaměření – Výživa, Udržitelné získávání surovin, Minimalizace odpadu, Klimatická opatření a Inkluzivnost – podnikáme kroky, které postupně přinášejí velké změny. Společně můžeme vytvořit lepší budoucnost.
Používáme stále víc udržitelněji získávaných surovin, snižujeme obsah soli a cukru, používáme víc rostlinných alternativ a víc recyklovatelných obalů.
Více informací