Víme, že i malá, dobře informovaná rozhodnutí pomáhají zlepšovat svět. Proto na produktech Dr. Oetker najdete přehledné etikety s nutričními údaji, údaji o vhodnosti pro bezlepkovou/bezlaktózovou dietu, informace o tom, že produkt je bez přidaného cukru a další dietní preference – podporujeme tím uvědomělá a informovanější rozhodnutí.
Do roku 2025 jsme se zavázali snížit obsah cukru v našich směsích na pečení o 10 % a v dezertech o 15 %. Díky různým alternativám – od rostlinných a s vysokým obsahem proteinu až po produkty bez umělých barviv a zvýrazňovačů chuti – si navíc každý může vybrat chutné jídlo, které mu vyhovuje.
Na obalech našich produktů a na webových stránkách používáme přehledné etikety s výživovými hodnotami – včetně označení na produktech, které jsou bez lepku, bez laktózy, bez přidaného cukru, bez umělých barviv, bez přidaných zvýrazňovačů chuti a s vysokým obsahem bílkovin – abyste si mohli vybrat to, co vám nejvíc vyhovuje.
Chceme, aby si naše výrobky, dezerty a pizzy mohl vychutnávat úplně každý. Naše bezlepkové a rostlinné alternativy vám umožní prožívat gastronomické zážitky společně. Objevte naše veganské výrobky a recepty.
Stále vylepšujeme receptury našich výrobků a snažíme se najít ideální rovnováhu mezi skvělou chutí a zároveň co nejnižším obsahem soli a cukru. Od roku 2007 postupně snižujeme obsah soli v našich pizzách, přičemž naším cílem je do roku 2025 snížit obsah soli v průměru na hodnotu 1 g soli na 100 g produktu. Do roku 2025 chceme také snížit obsah cukru o 10 % ve směsích na pečení a o 15 % v našich dezertech.
Pro uvědomělé pekaře a cukráře, kteří hledají produkty bez přídavných látek, neustále rozšiřujeme náš sortiment a nabízíme jim produkty bez umělých dochucovadel a vysoce průmyslově zpracovaných surovin.
Existuje mnoho způsobů, jak zapracovat udržitelnost do našich každodenních činností. V našich pěti hlavních oblastech zaměření – Výživa, Udržitelné získávání surovin, Minimalizace odpadu, Klimatická opatření a Inkluzivnost – podnikáme kroky, které postupně přinášejí velké změny. Společně můžeme vytvořit lepší budoucnost.
Používáme stále víc udržitelněji získávaných surovin, snižujeme obsah soli a cukru, používáme víc rostlinných alternativ a víc recyklovatelných obalů.
Více informací