COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Čokoládový dort s jahodami

(2)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Originální čokoládový dort s Holandským kakaem Dr. Oetker a jemným krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Skutečně svátečný!  

asi 8 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládový dort s jahodami

Na těsto:

2 ks bílek 3x
2 ks žloutek 3x
2 zarovnaná PL cukr 3x
3 zarovnaná PL mouka polohrubá 3x
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker 3x
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker 3x

Na krém:

100 g čokoláda hořká
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
200 g máslo změklé
180 g moučkový cukr
1 KL Aroma rumové Dr. Oetker
3 PL džem jahodový
300 g jahody čerstvé

Na ozdobení:

100 g jahody čerstvé

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a opatrně se sněhem zlehka vmícháme do vaječné směsi dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 25 min.

2

Tento postup na těsto opakujeme ještě 2 x. Korpusy necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni čokoládu. Zlatý klas uvaříme s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, vmícháme čokoládu, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a aroma a vyšleháme dohladka. Povrch korpusů potřeme džemem. Na jeden korpus naneseme 1/3 krému a 1/2 na plátky nakrájených jahod. Zakryjeme druhým korpusem, naneseme 1/3 krému a 1/2 nakrájených jahod. Zakryjeme třetím korpusem a potřeme povrch zbylým krémem a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.

4

Povrch dortu ozdobíme jahodami. Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládový dort s jahodami

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1891kJ
451kcal
937kJ
224kcal
Tuky 26g 13g
Sacharidy 28g 14g
Bílkoviny 4.2g 2.1g
0 Záložka