Flag

Čokoládový dort s jahodami

asi 8 porcí
Jednoduché
110
Originální čokoládový dort s Holandským kakaem Dr. Oetker a jemným krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Skutečně svátečný!
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch dortu můžeme polít Polevou tmavou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 ksbílek 3x
2 ksžloutek 3x
2 zarovnané PLcukr 3x
3 zarovnané PLmouka polohrubá 3x
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker 3x
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker 3x
Na krém
100 gčokoláda hořká
2 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
200 gmáslo změklé
180 gmoučkový cukr
1 KLAroma rumové Dr. Oetker
3 PLdžem jahodový
300 gjahody čerstvé
Na ozdobení
100 gjahody čerstvé
Ještě potřebujeme
2 ksdortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker 3x
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker 3x
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a opatrně se sněhem zlehka vmícháme do vaječné směsi dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Tento postup na těsto opakujeme ještě 2 x. Korpusy necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni čokoládu. Zlatý klas uvaříme s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, vmícháme čokoládu, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a aroma a vyšleháme dohladka. Povrch korpusů potřeme džemem. Na jeden korpus naneseme 1/3 krému a 1/2 na plátky nakrájených jahod. Zakryjeme druhým korpusem, naneseme 1/3 krému a 1/2 nakrájených jahod. Zakryjeme třetím korpusem a potřeme povrch zbylým krémem a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.

4

Povrch dortu ozdobíme jahodami. Dort uložíme do chladničky.

Náš tip

  • Povrch dortu můžeme polít Polevou tmavou Dr. Oetker.