Flag

Dort Piñata

asi 8 porcí
Středně obtížné
75
"Surprise cake" přináší neobvyklé vánoční překvapení. Jemný korpus ze Zlatého klasu Dr. Oetker a vanilkový mascarpone krém. Pochutnají si všichni!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 ksvejce slepičí
130 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 baleníZlatý klas Dr. Oetker
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
1 baleníZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
60 gcukr
250 gmascarpone
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 baleníZdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1 balíčekmini marshmallow
Na ozdobení
150 gkokos strouhaný
1 balíčekFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
1 baleníZdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač
kulatá formička na vykrajování (Ø 8 cm)
formička na vykrajování ve tvaru sněhové vločky
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme Zlatý klas smíchaný s kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu obarvíme kakaem. Těsta naneseme do vymazaných a papírem na pečení vyložených forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpusy necháme ve formě vychladnout, poté je oba podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a necháme vychladnout. Poté krátce do směsi zašleháme mascarpone a vanilkový extrakt.

4

Do jednoho světlého a jednoho tmavého korpusu vykrojíme pomocí kolečka střed. Na podnos naneseme nevykrojený tmavý korpus a potřeme ho částí náplně. Přiložíme světlý vykrojený korpus a opět potřeme náplní. Na naplň naneseme tmavý vykrojený korpus a část náplně. Do středu dortu vložíme marshmallow a zlaté zdobení. Přiklopíme světlým nevykrojeným korpusem a potřeme povrch a strany celého dortu zbylou náplní. Povrch a strany dortu posypeme kokosem. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

5

Na ozdobení vyválíme fondán pomocí válečku na plát a pomocí formičky vykrajujeme sněhové vločky. Do středu každé vločky vmáčkneme zlaté zdobení. Vločky naneseme na povrch a strany dortu. Dozdobíme zlatým zdobením.