COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Holandské řezy

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Pečení s Zlatým klasem

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Holandské řezy

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker
160 g moučkový cukr
2 ks vejce
150 g zakysaná smetana
4 PL med tekutého
60 g máslo nebo margarínu změklého

Na krém:

300 ml mléko polotučné
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
100 g cukr
250 g máslo změklého
2 PL rum
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
2 PL džem meruňkový

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PL voda studené nebo mléka

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou a cukrem. Přidáme vejce, zakysanou smetanu, med a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na dva díly a každý díl pomocí válečku vyválíme na plát o velikosti 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Doba pečení: asi 10 min.

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do kastrůlku 200 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Za občasného zamíchání necháme krém zcela vychladnout. Krém, máslo a rum vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Do poloviny krému zamícháme kakao.

4

Pláty rozkrojíme na poloviny. Plát potřeme nejdříve tmavým krémem a zakryjeme druhým plátem. Druhý plát potřeme džemem a přiložíme třetí plát, který potřeme světlým krémem. Přiložíme poslední plát. Pláty zatížíme a nejlépe do druhého dne necháme v chladničce uležet.

5

Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale s vodou nebo mlékem. Povrch moučníku potřeme a do podávání uchováváme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Holandské řezy

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 2224kJ
530kcal
1360kJ
324kcal
Tuky 25g 16g
Sacharidy 55g 34g
Bílkoviny 7.7g 4.7g
0 Záložka