COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jahodové blues

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

potlesk zaručen

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodové blues

Na těsto:

1 balení Piškotové variace Dr. Oetker
3 ks vejce
50 ml olej
50 ml voda
3 zarovnaných PL Holandské kakao Dr.Oetker

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
100 g zakysaná smetana
100 g moučkový cukr
150 g jahody
1 balíček Želatinový ztužovač Dr.Oetker
100 ml voda
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
4 zarovnaná PL džem jahodový

Na ozdobení:

1 balení Čokoládové číslice & písmenka Dr. Oetker
1 balení Čokoládová srdíčka Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér
elektrický ruční šlehač

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme směs na piškotové těsto s vejci, olejem, vodou a kakaem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160°C

Horkovzdušná trouba: 140°C

Doba pečení: 40 min.

2

Korpus necháme ve formě vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy a podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh se smetanou a cukrem. Jahody rozmixujeme a vmícháme do směsi. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Náplň obarvíme gelovou barvou.

4

Povrch korpusů potřeme rozehřátým džemem. Spodní díl korpusu přeneseme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy. Korpus potřeme polovinou náplně, přiložíme druhou polovinu korpusu a potřeme zbytkem náplně.

5

Dozdobíme písmenky a srdíčky a necháme v chladničce ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Jahodové blues

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 905kJ
216kcal
871kJ
208kcal
Tuky 12g 11g
Sacharidy 13g 13g
Bílkoviny 6.2g 6g
0 Záložka