COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jugoslávský krémeš

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Krémeš tak, jak už ho možná neznáte. S ořechovým těstem a krémem ze Zlatého klasu Originál. Na veliký plech!

20 porcí

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Jugoslávský krémeš

Na těsto:

400 g listové těsto

Na ořechové těsto: :

5 kusů bílek
špetka sůl
5 kusů žloutek
100 g moučkový cukr
70 g mouka polohrubá
½ balíčku Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
140 g ořechy vlašské mleté
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na krém:

1 l mléko polotučné
4 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
500 g máslo změklé
200 g moučkový cukr
4 PL rum

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. Pláty položíme na vymazané plechy a na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pláty upečeme. Každý plech pečeme asi 15 minut.

Elektrická trouba: 190°C

Horkovzdušná trouba: 170°C

Doba pečení: 15 min.

2

Oba pláty necháme vychladnout.

3

Pro přípravu ořechového těsta v míse vyšleháme z bílků a soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Žloutky s cukrem šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, ořechy, kakaem, sněhem z bílků a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Elektrická trouba: 190°C

Horkovzdušná trouba: 170°C

Doba pečení: 25 min.

4

Plát necháme vychladnout.

5

Na přípravu krému nalijeme do hrnce polovinu mléka a přivedeme k varu. Ve druhé polovině rozmícháme Zlaté klasy, nalijeme do vroucího mléka a asi minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech zašleháváme vychladlý krém. Přidáme rum a zamícháme. Polovinu krému rovnoměrně rozetřeme na plát z listového těsta a naneseme ořechový plát. Potřeme druhou polovinou krému a zakryjeme druhým plátem listového těsta. Přitlačíme a uložíme asi na 2 hodiny do lednice.

6

Před servírováním dozdobíme práškovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Jugoslávský krémeš

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1725kJ
412kcal
1221kJ
291kcal
Tuky 29g 21g
Sacharidy 15g 11g
Bílkoviny 5.6g 4g
0 Záložka