Na přípravu marmelády nalijeme do hrnce šťávu a kůru a na mírném ohni povaříme asi 20 minut, dokud kůra nezměkne. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, kyselinu citrónovou, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.
Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařené marmelády. Když je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.
Případnou pěnu odebereme, přilijeme rum, zamícháme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování