COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Třená mramorová bábovka

(3)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Klasická bábovka s Holandským kakaem Dr.Oetker

asi 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Třená mramorová bábovka

Na těsto:

5 kusů žloutek
200 kg moučkový cukr
2 PL voda
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
300 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 ml olej
2 vrchovatá PL Holandské kakao Dr. Oetker
5 ks bílek

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a kakaem a olej a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190°C

Horkovzdušná trouba: 170°C

Doba pečení: asi 40 - 50 min.

2

Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Třená mramorová bábovka

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 65535kJ
48032kcal
1610kJ
383kcal
Tuky 9.7g 0.1g
Sacharidy 16g 0.1g
Bílkoviny 2.1g 0g
0 Záložka