COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tři druhy kakaového cukroví

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

kreativní

asi 70 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Tři druhy kakaového cukroví

Na těsto:

200 g hladká mouka
1 na špičku nože Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
125 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g mandle mletých
1 zarovnaná PL pomerančová kůra
1 KL Perníkové koření Dr. Oetker
125 g máslo nebo margarínu změklého
1 ks vejce

Na ozdobení:

2 PL džem meruňkový
½ balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 zarovnaná KL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem, cukrem, vanilínovým cukrem, mandlemi, kůrou a kořením. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme na 3 díly. Z jednoho dílu vytvoříme váleček dlouhý asi 25 cm a uložíme do mrazáku.

2

Druhý díl rozdělíme na polovinu a vytvarujeme válečky dlouhé asi 25 cm a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Prstem vytlačíme uprostřed válečku prohlubeň po celé délce tak, aby byla široká asi 3 cm a na koncích zůstal nestlačený okraj. Pomocí lžičky naneseme do prohlubně džem.

3

Ze třetího dílu vytvarujeme váleček a nakrájíme na 24 dílků. Z dílků vytvarujeme rohlíčky a položíme na plech vyložený papírem na pečení.

4

Zmrazený díl těsta nakrájíme na plátky široké 1 cm a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Plechy postupně vkládáme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 12 min.

5

Cukroví s džemem po upečení ihned nakrájíme na 2 cm proužky. Rohlíčky a kolečka necháme vychladnout. Rohlíčky ozdobíme polevou připravenou podle návodu na obale. Kolečka pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Tři druhy kakaového cukroví

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 204kJ
48kcal
1895kJ
448kcal
Tuky 2.7g 25g
Sacharidy 5.2g 48g
Bílkoviny 0.8g 7.1g
0 Záložka