Flag

Whoopies s kaštanovým krémem

asi 22 ks
Jednoduché
40
Chutné koláčky s křehkým těstem ze Zlatého klasu Originál Dr. Oetker a jemným kaštanovým krémem. Opravdová pochoutka!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
papír na pečení

Přísady

Na těsto
100 gčokoláda hořká
70 gmáslo rozpuštěné
3 ksvejce slepičí
225 gcukr hnědý
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
3 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
2 zarovnaných KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
špetkasůl
Na náplň
500 gmascarpone
200 gkaštanové pyré
Na ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta nasekáme čokoládu na malé kousky. Do mísy nalijeme máslo. Přidáme vejce, cukr a vanilínový cukr a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme Zlaté klasy smíchané s kypřicím práškem, kakaem a solí a zlehka vmícháme do směsi. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu. Na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme pomocí dvou lžic z těsta hromádky v dostatečné vzdálenosti od sebe. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Whoopies necháme vychladnout.

3

Na náplň vyšleháme mascarpone s kaštanovým pyré elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naplníme do cukrářského sáčku a koláčky náplní slepíme.

4

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch whoopies dozdobíme.