Flag

Whoopies

asi 20 - 30 kusů
Jednoduché
30
Mini delikatesy z jemného těsta se dvěma druhy čokolády a vanilkovým krémem s mascarpone a Zlatým klasem Dr. Oetker ozdobí Váš sváteční stůl.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Přísady

Na těsto
100 gčokoláda mléčná
50 gčokoláda hořká
100 gmáslo
3 ksvejce slepičí
125 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
200 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 KLskořice mletá
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
50 gcukr
250 gmascarpone
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme obě čokolády s máslem. Poté směs přelijeme do mísy a necháme mírně zchladnout. Přidáme vejce, cukr a vanilínový cukr a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem, skořicí a Zlatým klasem a zlehka vmícháme do směsi. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme stejně velké hromádky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Whoopies necháme vychladnout.

3

Na náplň připravíme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a necháme zchladnout. Přidáme mascarpone a krátce vyšleháme dohladka. Naplníme do cukrářského sáčku a pečivo náplní slepíme.

4

Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale a povrch whoopies dozdobíme.