Na přípravu korpusu pomocí válečku rozdrtíme sušenky a vložíme je do mísy. Přidáme máslo a ručně propracujeme. Okraj dortové formy položíme na podnos, nasypeme hmotu a pomocí lžíce rovnoměrně přitlačíme. Uložíme do chladničky.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme mascarpone s tvarohem, medem, skořicí, cukrem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na střední stupeň dohladka. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a opatrně ji vmícháme do směsi. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Uložíme asi na hodinu do chladničky.
Na ozdobení povrch dortu obložíme filátky pomeranče a plátky hrušek. Dort- želé připravíme s džusem a cukrem podle návodu na obale a opatrně nalijeme na ovoce. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení