Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mákem, cukrem a solí. Přidáme vodu, olej, vejce a rum a vymícháme dohladka. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyklopíme a stáhneme papír na pečení.
Na přípravu švestkové náplně do hrnce vložíme očištěné a vypeckované švestky. Přidáme cukr, skořicový cukr, Solamyl a vodu či víno a za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 5 minut.
Korpus dvakrát podélně rozkrojíme na třetiny. Jednu třetinu korpusu vložíme na plech. Ještě teplou náplň naneseme stejnoměrně na korpus a uhladíme. Zakryjeme druhým plátem korpusu a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
Smetanu se Smeta-fixem v míse vyšleháme šlehačem dotuha. Asi polovinou šlehačky potřeme povrch korpusu a zakryjeme posledním plátem. Povrch a okraje potřeme zbylou šlehačkou a posypeme nastrouhanou polevou.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení