Před přípravou těsta necháme kompot nejdříve na sítku důkladně okapat. V míse vyšleháme máslo s cukrem, pastou, kůrou a solí elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nevyšší stupeň do pěny. Po jednom zašleháme vejce. Přidáme ananas, sušené ovoce a mandle a důkladně promícháme. Přidáme mouku smíchanou s mandlovou moukou a kypřicím práškem a zamícháme. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 105 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Dort necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy, stáhneme papír na pečení a položíme ho na podnos.
Na ozdobení vyválíme pomocí válečku fondánovou hmotu na tenký plát a povrch a strany dortu jím potáhneme. Z marcipánu vytvoříme květinky a ze zbylého odkrojeného fondánu vytvoříme lístečky a dozdobíme povrch dortu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení