Na přípravu těsta vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem dotuha.
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Smícháme mouku, kakao a kypřicí prášek a střídavě s vyšlehanými bílky vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na přípravu náplně připravíme Zlatý klas s mlékem (300 ml) a cukrem (30 g) podle návodu na obale a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně do másla zašleháme Zlatý klas a dva rozmačkané banány.
1/3 náplně natřeme na vychladnutý korpus, naskládáme našikmo nakrájené banány a překryjeme zbylou náplní.
Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale a rovnoměrně jí rozetřeme po celé ploše krému. Necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení