Na přípravu banánové náplně banány oloupeme a podélně rozřízneme. V míse smícháme citronovou šťávu s vanilkovým cukrem a rumem. Vložíme banány a necháme asi 20 minut odležet.
Plech vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe 1/3 piškotů. Na piškoty naneseme polovinu plátků banánů.
Na krém necháme plátky želatiny nabobtnat podle návodu na obale. Pudingový prášek připravíme s mlékem a cukrem podle návodu na obale s 400 ml mléka. Odstavíme a do horkého pudingu přidáme vymačkanou želatinu, máslo a rum a vymícháme dohladka až do úplného rozpuštění želatiny a másla.
Polovinu krému naneseme na banány a uhladíme. Ihned na krém poklademe 2/3 piškotů a zbylé banány. Opět naneseme zbylý krém a uhladíme. Nakonec zakryjeme zbylými piškoty. Přikryjeme potravinářskou fólií, zatížíme prkénkem, na které položíme něco těžkého (např. 3 krabice mléka). Uložíme nejméně na 5 hodin do chladničky zatuhnout.
Na potření v míse vyšleháme smetanu s kakaem a Smeta-fixem šlehačem dotuha. Řezy opatrně vyklopíme z formy a odstraníme potravinářskou fólii. Povrch i okraje potřeme kakaovou šlehačkou a posypeme zdobením. Do podávání uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení