Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme mléko, vodu a olej a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě asi hodinu kynout.
Na přípravu náplně uvaříme v kastrůlku z mléka, Zlatého klasu a cukru puding podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Vytvoříme kuličky, které pomocí válečku v zploštíme.
Do středů rozdělíme náplň. Okraje těsta spojíme stlačením a přeneseme na pomoučenou pracovní plochu spojenou částí dolů. Necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté buchty naneseme na napařovací podložku do hrnce s vodou tak, aby se voda nedotýkala podložky. Zakryjeme poklicí a buchty napaříme.
Doba napařování: asi 10 minut
Buchty podáváme posypané mákem smíchaným s cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Související recepty
Dezerty
Dezerty