Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky se škrobem, kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce, olej a mléko a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně vlijeme do uzavíratelné nádoby o objemu 3 l kompoty i se šťávou. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme puding bez vaření a Smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin) tak, aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do náplně. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.
Na ozdobení smetanu s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku rozetřeme na povrch náplně a uhladíme. Povrch posypeme zdobením tmavým a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky, nejlépe však do druhého dne.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty