Do směsi na přípravu těsta přimícháme kakao a připravíme odpalované těsto s vodou, margarínem a vejci podle návodu na obale. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na tukem vymazaný plech nastříkáme větrníky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Větrníky necháme vychladnout.
Ze směsi na přípravu krému uvaříme krém podle návodu na obale. Během vaření krému přidáme kávu. Máslo vyšleháme s cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka a po částech do něho zašleháme na nejvyšším stupni vychladlý krém. Větrníky podélně rozřízneme. Na vychladlé spodní části nastříkáme pomocí cukrářského sáčku krém.
Šlehačku ušleháme s mlékem podle návodu na obale, naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na krém.
Na ozdobení v kastrůlku ve vodni lázni rozpustíme polevu. Vrchní části větrníků zlehka namočíme do rozpuštěné polevy a položíme na šlehačku. Uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení