Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s kakaem, solí a cukrem. Přidáme žloutek, máslo a pastu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme minimálně na 30 minut do chladničky, nejlépe do druhého dne. Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátek vykrájíme. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Pečivo necháme vychladnout.
Na přípravu krému v menším hrnci rozmícháme matcha prášek ve smetaně. Smetanu přivedeme k varu a nalijeme na nalámanou čokoládu. Necháme chvíli stát, mícháme dokud se čokoláda nerozpustí a vmícháme pastu. Krém necháme zchladnout a zhoustnout. Poté jím slepíme linecké pečivo.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení