Na přípravu korpusu datle vložíme do misky, zalijeme je vlažnou vodou a necháme asi 20 minut odstát. Přidáme ovesné vločky, kokos, ořechy a kakao a pomocí pononého mixéru vše rozmixujeme. Směs naneseme a přitlačíme na dno vymazané a papírem na pečení vyložené formy. Korpus vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
Na přípravu náplně v kastrůlku zahřejeme kokosové mléko. Do mléka nalámeme polevu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. V míse pomocí ponorného mixéru rozmixujeme tofu s banány dohladka. Do směsi vmícháme mléko s polevou a přisladíme datlovým sirupem. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Cheesecake uložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny tuhnout.
Před podáváním povrch cheesecaku posypeme zdobením a datlemi.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty