Na přípravu marmelády vložíme do velkého hrnce filátka z pomarančů a citrónů. Přidáme obsah balení Gelfixu smíchaný s 2 PL cukru. Za stáleho míchání přivedeme do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.
Přidáme zbylý cukr, vanilínový cukr, kyselinu citrónovou a citrónovou kůru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Přidáme levanduli a odstavíme.
Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě svařené marmelády. Když je po vychladnutí marmeláda málo tuhá, vmícháme do ní ještě 1 zarovnanou KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování