Na přípravu drobenky oloupeme zázvor a nakrájíme ho na malé kousky. V míse smícháme mouku s cukrem a ořechy. Přidáme máslo a zázvor a ručně vypracujeme drobenku. Drobenku uložíme do chladničky.
Na přípravu náplně vyfiletujeme grapefruity a mandarinky, necháme je na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. V kastrůlku necháme cukr zkaramelizovat a opatrně ho zalijeme šťávou. Přidáme dřeň z lusku a asi 10 minut necháme povařit do konzistence sirupu. Filátka naneseme do máslem vymazaného plechu nebo formy a zalijeme sirupem. Na povrch naneseme stejnoměrně drobenku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Crumble podáváme nejlépe ještě teplý.
Pozn.: Filetování citrusů: ostrým nožem okrájíme po celém obvodu citrusů kůru až na dužinu. Podél bílé slupky vykrajujeme filátka tak, abychom získali čistou citrusovou dužinu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení