Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a opatrně se sněhem zlehka vmícháme do vaječné směsi dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Tento postup na těsto opakujeme ještě 2 x. Korpusy necháme vychladnout.
Na přípravu krému rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni čokoládu. Zlatý klas uvaříme s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, vmícháme čokoládu, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a aroma a vyšleháme dohladka. Povrch korpusů potřeme džemem. Na jeden korpus naneseme 1/3 krému a 1/2 na plátky nakrájených jahod. Zakryjeme druhým korpusem, naneseme 1/3 krému a 1/2 nakrájených jahod. Zakryjeme třetím korpusem a potřeme povrch zbylým krémem a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.
Povrch dortu ozdobíme jahodami. Dort uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení