Na přípravu těsta čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni. Přidáme máslo, mléko a cukr. Rozpuštěnou směs nalijeme do mísy a vmícháme instantní kávu, kakao, sůl a extrakt. Vmícháme postupně žloutky a mouku. Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků a vlašské ořechy. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Hrušku zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Plátky hrušek naneseme na povrch těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč posypeme mandlovými plátky a necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení