Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s kypřicím práškem a kakaem a střídavě s bílky vmícháme do žloutkové směsi. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Necháme schladnout, přidáme máslo pokojové teploty a vyšleháme dohladka. Krém naneseme na korpus stejnoměrně rozetřeme.
Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším dotuha rozetřeme ji na krém. Povrch dortu posypeme nastrouhanou čokoládou a uložíme do chladničky asi na 2 hodiny ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení