Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme Zlatý klas smíchaný s kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu obarvíme kakaem. Těsta naneseme do vymazaných a papírem na pečení vyložených forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpusy necháme ve formě vychladnout, poté je oba podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a necháme vychladnout. Poté krátce do směsi zašleháme mascarpone a vanilkový extrakt.
Do jednoho světlého a jednoho tmavého korpusu vykrojíme pomocí kolečka střed. Na podnos naneseme nevykrojený tmavý korpus a potřeme ho částí náplně. Přiložíme světlý vykrojený korpus a opět potřeme náplní. Na naplň naneseme tmavý vykrojený korpus a část náplně. Do středu dortu vložíme marshmallow a zlaté zdobení. Přiklopíme světlým nevykrojeným korpusem a potřeme povrch a strany celého dortu zbylou náplní. Povrch a strany dortu posypeme kokosem. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
Na ozdobení vyválíme fondán pomocí válečku na plát a pomocí formičky vykrajujeme sněhové vločky. Do středu každé vločky vmáčkneme zlaté zdobení. Vločky naneseme na povrch a strany dortu. Dozdobíme zlatým zdobením.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení