Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání ho necháme zchladnout. Poté do něj zašleháme tvaroh a citrónovou kůru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a pastou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kardamomem a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté odstraníme formu a jednou ho podélně rozřízneme.
Polovinu krému naneseme na spodní díl korpusu a přiložíme vrchní díl korpusu. Zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu a uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.
Na ozdobení očistíme fíky a nakrájíme je na čtvrtky. Fíky naneseme na povrch koláče.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení