Na přípravu čokoládového těsta v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Postupně při stejném výkonu zašleháme vejce a žloutek. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a vymícháme dohladka. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plechy vyložené papírem na pečení nastříkáme kolečka o ø 6 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 12 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Pečivo necháme vychladnout.
Na přípravu citrónového těsta v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, vanilínovým cukrem, kůrou a solí. Postupně při stejném výkonu zašleháme vejce a žloutek. Přidáme mouku a vymícháme dohladka. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plechy vyložené papírem na pečení nastříkáme kolečka o ø 6 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme stejně jako v bodě 1 a necháme vychladnout.
Na krém připravíme želatinu podle návodu na obale. Z mléka, cukru a pudingového prášku uvaříme puding. Odstavíme a vmícháme do něj nasekanou polevu a vymačkanou želatinu a vymícháme dohladka. V jiné míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme smetanu dotuha. Šlehačku opatrně vmícháme do tuhnoucího krému. Krém naplníme do cukrářského sáčku a slepíme vždy světlou a tmavou sušenku. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Glazuru připravíme tak, že v kastrůlku přivedeme smetanu k varu (nevaříme!). Odstavíme a vmícháme nasekanou tmavou polevu a vymícháme do úplného rozpuštění. Do glazury namáčíme povrch dortíků a necháme ztuhnout.
Mléčnou polevu rozpustíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a na povrch dortíků namalujeme spirály. Necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení