Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme žloutek, máslo a mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
Na náplň v míse vyšleháme z bílků a soli šlehačem tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a máslem šlehačem do pěny. Poté vmícháme mák smíchaný s kypřicím práškem a Zlatým klasem a mléko. Naposledy zlehka vmícháme sníh z bílků dohladka.
Těsto na pomoučené pracovní desce pomocí válečku vyválíme na plát 20 x 30 cm a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.
Těsto potřeme džemem. Poté naneseme makovou náplň a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme vychladnout.
Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale a povrch koláče polijeme.
Necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení