Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a solí šlehačem do pěny. Přidáme vodu a olej a krátce šleháme. Vmícháme mouku smíchanou s mandlemi a kypřicím práškem. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků a cukru a opatrně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Chlebíček necháme ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme.
Na potření v kastrůlku zahřejeme džem s vodou a vychladlý chlebíček pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch chlebíčku polijeme. Posypeme dýňovými semínky a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení