Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni s vodou a asi 20 minut ji vaříme doměkka. Dýni necháme zchladnout a poté ji pomocí ponorného mixéru rozmixujeme.
Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce k dýni. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, kyselinu a aroma a přivedeme k varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut.
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
Případnou pěnu odebereme a džem plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování