Na přípravu těsta v míse žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou šlehačem dopěny. Přidáme olej vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem střídavě s dotuha vyšlehanými bílky a vymícháme dohladka.
Těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Do jednoho vmícháme citrónovou šťávu, do druhého ořechy a do třetího kakao. Těsta postupně naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.
Před podáváním bábovku pocukrujeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení