Rozinky zalijeme horkou vodou. Všechny sypké přísady dáme do mísy a promícháme. Cuketu nahrubo nastrouháme a přimícháme ji k sypké směsi. Přidáme rozpuštěný olej a mléko. Promícháme a nakonec zapracujeme také zcezené rozinky. Vznikne nám hustší těsto.
Plech vyložíme papírem na pečení a rozetřeme na něj těsto. Zarovnáme a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 45 minut. Doba pečení závisí na výšce těsta a na vodnatosti cukety. Koláč by měl být pevný, ale uvnitř bude mít vláčnou konzistenci, připomíná brownie.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení ještě teplý koláč potřeme džemem, ideálně rybízovým. Nad párou rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejem a rozetřeme jí vršek koláče. Dáme ztuhnout do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení