Na přípravu náplně dýni oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na malé kostičky. Olej zahřejeme ve velkém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, dýni, sůl, pepř a provensálské koření. Zalijeme zeleninovým vývarem, zakryjeme poklicí a necháme dusit 10 minut. Směs rozmixujeme ponorným mixérem a necháme vychladnout.
Na přípravu těsta smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, máslo nebo margarín, bílek, mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Polovinu těsta vyválíme, přeneseme do vymazané koláčové formy, vytvoříme okraj o výšce 3 cm a dno propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Korpus necháme vychladnout.
Do rozmixované dýně vmícháme nakrájenou šunku, vejce, zakysanou smetanu, rozetřený česnek, škrob, sýr a loupaná dýňová semínka. Náplň nalijeme na předpečené těsto a uhladíme. Druhou polovinu těsta vyválíme na placku, přeneseme na náplň a zlehka přitlačíme k okraji formy.
Těsto potřeme žloutkem rozmíchaném v mléce a posypeme dýňovými semínky. Vložíme do trouby a při teplotě jako v bodě 2. dopečeme.
Doba pečení: 45 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla