Na přípravu perníku vymícháme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 165 °C
Horkovzdušná trouba: 155 °C
Perník vyklopíme a necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme 200 g povidel. Zbytkem povidel perník ze všech stran slabě potřeme.
Na ozdobení pomocí válečku vyválíme ze dvou fondánů plát o rozměrech 40 x 50 cm a perník celý potáhneme. Přebytečný fondán odřízneme ostrým nožem a rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl obarvíme jinou barvou a dozdobíme jím povrch hokejové plochy podle obrázku. Z fondánu obarveného černou barvou navíc vytvarujeme puk a hokejky. Ze třetího fondánu vyválíme jeden pruh asi 7 cm široký, kterým vytvoříme kolem dokola mantinel.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení