Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Na přípravu náplně smícháme v hrnci mák s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko a rozinky, krátce povaříme a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát (asi 30 x 40 cm) a nakrájíme na 12 stejných dílů.
Do středu každého dílu naneseme náplň. Okraje těsta spojíme stlačením a přeneseme na vymazaný plech spojenou částí dolů. Povrch buchet potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme vanilkovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Buchty necháme zchladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení