Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mléko, olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a na nejnižším stupni vymícháme dohladka. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbytku těsta zamícháme kakao a nalijeme na světlé těsto tak, abychom vytvořili mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 12 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečený a ještě horký korpus potřeme džemem.
Na přípravu náplně nalijeme do většího hrnce 750 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme, dokud se máslo zcela nerozpustí. Horkou náplň nalijeme na korpus, uhladíme a ihned naskládáme sušenky.
Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a povrch moučníku polijeme. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení