Na přípravu těsta vyšleháme sníh z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Zlehka metličkou vmícháme mouku s kypřicím práškem a sníh z bílků.
Z poloviny těsta vytvoříme na plechu vyloženým papírem na pečení nepravidelné pruhy. Do druhé poloviny těsta prosijeme kakao a promícháme. Tmavým těstem vyplníme mezery. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Z plátu stáhneme papír, na kterém se peklo a zarolujeme.
Na přípravu náplně pokrájíme broskve na menší kousky a nalijeme společně se šťávou do uzavíratelné nádoby. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme Créme Olé a Smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Nakonec vše ještě promícháme metličkou, abychom suché přísady odstranili z okraje nádoby a vmíchali do náplně.
Vychladlý plát rozvineme a potřeme náplní. Opět zarolujeme a uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení