Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, kakaem, kypřicím práškem, sodou, dření a solí. Vyšleháme vejce a máslo, přidáme mléko a směs nalijeme k suchým ingrediencím. Vlijeme vodu, přisypeme mandle a metličkou vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu krému hrušky oloupeme a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme je na malé kostičky a polovinu nakrájených hrušek odložíme stranou. Druhou polovinu vložíme do misky, přidáme kokosové mléko a med a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme. V kastrůlku smícháme Vega gel s vodou a přivedeme do varu. Povaříme asi 1 minutu a ihned vmícháme do krému. Polovinu krému nalijeme na vychladlý korpus, naskládáme odložené kostičky hrušek a ostružiny rozkrojené na půlky. Zalijeme zbylým krémem a uložíme do chladničky ztuhnout.
Na ozdobení nalijeme do kastrůlku smetanu a přivedeme ji k varu. Poté odstavíme a nalámeme do ní čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Nalijeme na povrch krému a uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení