Na přípravu náplně jablka zbavíme jadřinců a i se slupkou je nakájíme na malé kousky. Vložíme je do misky a zakapeme citrónovou šťávou. Přidáme kůru, skořici, kardamom, sůl, škrob, třtinové cukry a melasu a důkladně promícháme. Směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek.
Na přípravu drobenky v míse smícháme kokos, vločky, třtinový cukr, kardamom, skořici, sůl a kypřicí prášek. Přidáme máslo a ručně vypracujeme na drobenku. Drobenku naneseme na povrch náplně. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečené crumble podáváme nejlépe teplé.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení