Na přípravu těsta vložíme jáhly do hrnce a zalijeme vařící vodou. Zamícháme, scedíme a zalijeme studenou vodou. Přidáme špetku soli a vaříme asi 15 minut, dokud se voda zcela nevstřebá. Necháme zchladnout a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. Vložíme do mísy a přidáme pudingový prášek, mouku, pastu a sirup a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zakryjeme a necháme ho chvilku odležet.
Z těsta vytvoříme šúlance. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme. Vložíme šúlance a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté je vybereme do mísy a omastíme máslem.
Na krém uvaříme Krém na dukátové buchtičky s mlékem, třtinovým cukrem a vanilínovým cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a do horkého pudingu zamícháme mák.
Šúlance podáváme přelité krémem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení