Na přípravu dezertu v misce smícháme sirup s vodou. Postupně namáčíme piškoty a naneseme je na dna pohárů.
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky a jemným tlakem je přitiskneme na vnitřní okraje pohárů.
V míse smícháme tvaroh s dření z vanilkového lusku a medem. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do tvarohu. Polovinu směsi rozdělíme do pohárů a naneseme druhou vrstvu piškotů namočených v sirupu s vodou. Poté naneseme zbylou směs. Polovinu jahod rozmixujeme pomocí ponorného mixéru a naneseme do pohárů. Zbylé plátky poskládáme na rozmixované jahody. Povrch zalijeme dort-želé připraveným s vodou a cukrem podle návodu na obale a uložíme do chladničky zatuhnout.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty