Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, škrob a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo nebo margarín, vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na přípravu náplně ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme jogurt, cukr a zamícháme. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do jogurtovo-šlehačkové směsi. Náplní potřeme korpus a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.
Jahody omyjeme, očistíme a koláč obložíme. Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obale. Pomocí štětce nebo mašlovačky natřeme na jahody a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení