Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Ke žloutkům přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh a zlehka vymícháme dohladka.
Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 12 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Upečený plát překlopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem a i s papírem, na kterém se plát pekl, necháme vychladnout. Poté stáhneme papír na pečení a plát nakrájíme na malé kousky.
Na přípravu krému vyšleháme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Poté vyšleháme 250 ml smetany ke šlehání dotuha a zlehka ji vmícháme do Zlatého klasu. Jahodovou náplň vyšleháme s 500 ml smetany podle návodu na obale.
Do poháru nebo mísy střídavě vrstvíme náplň, piškotové kousky a jahody. Uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny a necháme ztuhnout. Před podáváním povrch poháru dozdobíme jahodami.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty