Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s vodou elektrickým ručním šlehačem do pěny. Přidáme moučkový a vanilínový cukr a opět šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme prosátou mouku s kakaem a šleháme na nejnižším stupni dohladka. Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme stěrkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 9 - 11 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Po upečení posypeme plát ihned moučkovým cukrem a vyklopíme pocukrovanou stranou na utěrku. Stáhneme papír na pečení a po delší straně (tak aby pak vzniklo víc šneků) i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.
Na přípravu náplně jahody krátce rozmixujeme s vanilínovým cukrem. Želatinu namočíme do vody. Nabobtnalou želatinu zahřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!) a pak ji přimícháme k jahodám. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem dotuha. Jahodovou hmotu zlehka vmícháme do šlehačky. Náplň necháme za občasného míchání v lednici ztuhnout.
Do sáčku se zdobící tubičkou odebereme asi 3 PL jahodové náplně. Roládu opatrně rozmotáme. Zbytek náplně natřeme na plát (po celé ploše). Pak roládu opět srolujeme, ale ne až do konce – tak aby nám zůstal asi 5 cm rovný (nedotočený) kousek. Na tento rovný kousek nastříkáme zdobícím sáčkem vedle sebe tělíčka a hlavičky šneků (proužky, na konci silnější).
Z kandovaného ananasu nakrájíme tenké proužky, které na konci namáčíme v rozehřáté čokoládě. Takto připravená tykadla zapichujeme vždy po dvou do jednoho šneka. Roládu necháme v lednici ztuhnout nejméně 3 hodiny.
Nakrájíme po jednotlivých šnecích.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení